Carles Puyol Saforcada
Pobla de Segur
13 d´abril de 1978
178 cm
80 kg
Debut 2 d´octubre de 1999

Carles Puyol va donar les seves primeres passes com a futbolista a l'equip del seu poble natal, La Pobla de Segur. Amb el pas dels anys va començar a demostrar que tenia molta projecció i la temporada 1995-96, amb 17 anys, va incorporar-se al futbol base del Barça i a la residència de La Masia.

Molt aviat es va convertir en una de les peces bàsiques del Barça B i, el 2 de octubre de 1999, es va fer realitat el seu somni de debutar amb el primer equip. El jugador va despertar l'interès de Van Gaal i el tècnic va confiar en ell per un enfrontament contra el Valladolid. Des d'aleshores, Puyol va començar a entrar regularment a les convocatòries del tècnic holandès fins al punt de convertir-se en la referència de la banda dreta blaugrana.

Però gràcies al seu afany de superació i a la seva gran capacitat de treball, Carles Puyol va adaptar-se a la posició de central on ja es va convertir en un fix en totes les alineacions del Barça. En la temporada 2003-2004, ja com a tercer capità de l'equip, va ser una de les peces bàsiques en el segon lloc final a la classificació.

Però Carles Puyol no va poder guanyar el seu primer títol amb el Barça fins a la temporada 2004-05. Ja com a primer capità del Barça i com un dels membres de la columna vertebral de l'equip de Rijkaard, Carles Puyol va poder alçar el trofeu de campions de Lliga al Camp Nou. D'aquesta manera, el defensa català veia fet realitat el seu somni.

A més, Carles Puyol és un fix amb la selecció espanyola amb qui ja ha participat al Mundial del 2002 i a l'Eurocopa del 2004.

Al setembre 2005 va renovar el seu contracte amb el club fins el 30 de juny del 2010. Font: fcbarcelona.com

 

F.C. BARCELONA

campions de lliga 2005-2006

PUYOL

 

 

 

 

 

 

la felicitació