PEP ANTON MUÑOZ
actor

«En Peris és molt
primari. O tot és blanc o tot és negre. És molt
sanguini»

ACABA DE SORTIR DE RODAR UN PARELL DE SEQÜÈNCIES D’EL COR DE LA CIUTAT. ESTÀ DE MODA... BÉ, JA FA MÉS DE 4 ANYS QUE HO ESTÀ, I LA GENT EL RECONEIX PER EN PERIS, TOT I QUE TAMBÉ HA FET CINEMA, TEATRE I DOBLATGE DE VEU. ENTRE D’ALTRES, ACABA DE DOBLAR A HUGH GRANT A “BRIDGET JONES 2: SOBREVIVIRÉ”. SEGONS ELL, NO TÉ RES A VEURE AMB EL PERSONATGE
QUE ARA INTERPRETA, EN PERIS, PERÒ PEL CARRER L’IDENTIFIQUEN PLENAMENT AMB ELL FINS EL PUNT DE BARREJAR FICCIÓ AMB REALITAT. ELL ÉS PERÒ, EN PEP ANTON MUÑOZ
. Oriol Piera

Acabes de rodar un parell de seqïències, de què han anat?
- Doncs... del Peris, jajaja. Bé, ara estem passant un mal moment perque ens han segrestat la filla i tot i que ja l’hem trobat, en Peris està molt dolgut amb l’actitud de la Cinta i en David ja que li han amagat que la cangur estava malalta. Han estat dues seqüències d’una mica de tensió, per aquesta indignació que té. Però al mateix temps, ell tampoc és capaç d’expressar això ja que ell funciona per extrems, o tot blanc o tot negre. Li costa molt seure i dir pensem, reflexionem si això que ha passat està bé, si volsaltres heu actuat bé, si jo ho exagero molt,... Aleshores només mostra les emocions més primaries. Està perdut en el món de la indignació i no té capacitat per a raonar res més.

- Quan està previst que aquestes seqüències surtin a televisió?
- Més o menys d’aquí un mes. Nosaltres rodem amb un més de diferència.

- Quanta estona dediques al dia al rodatge d’El Cor de la Ciutat?
- Depèn de les seqüències que tinguis. Hi ha dies que arribo a les 7 del matí i estic aquí fins a les 3 ó les 4 de la tarda. Hi ha dies, com avui, en què només hi havia dues seqüències i és menys estona. Això depèn de la planificació dels decorats.

- En el moment d’anar gravant per seqüències, això suposa que la serie vagi d’un cantó cap un altre?
- Sí, a vegades gravem 2 seqüències d’un capítol, 3 d’un altre... i no necessàriament en ordre. A vegades gravem una seqüència d’un fet que esdevindrà al llarg de la setmana, i comencem gravant el final i després el començament. Hem de tenir bastant clar per on han d’anar els personatges ja que molt habitualment gravem a l’inrevés.

- El guió de les seqüències, te’l sols aprendre el dia abans o ho fas amb més temps?
- Jo sí. Els guions normalment els tenim una setmana abans, però com és una història de diari i fa més de 4 anys que estem en això, jo quan m’arriben els guions me’ls llegeixo per veure què passa. El dia abans m’aprenc els meus diàlegs i l’endemà no em preguntis què he fet ja que esborro el disc dur. Aquest és el meu sistema però n’hi ha d’altres que s’ho van aprenent al llarg de la setmana.

- Quan surts dels estudis, t’oblides totalment del Peris?
- Sí, només faltaria que sortís d’aquí amb en Peris... Quan hi ha seqüències més compromeses potser sí vaig pensant com la faré però sense agobiar-me. Quan surto m’haig de treure en Peris de sobre. Normalment també perque quan surto d’aquí me’n vaig a assajar una funció de teatre i per això haig d’arribar al teatre nèt per posar-me en un nou personatge.

- A qui sí li costa diferenciar en Peris d’en Pep Anton Muñoz és a la gent del carrer.
- Està claríssim. De cada 10 persones que m’aturen al carrer, 9 em diuen Peris i 1 Pep Anton. I fa 2 anys, sempre era en Peris. Però normalment la gent que em diu pel meu nom és per que em coneix del teatre o d’altres coses. Això passa amb tots. A vegades em diuen diga-li a la Rosa..., que és la Minguillón (la Cinta a El Cor), perque la recordem de la serie que es va fer que es deia la Rosa i que ella protagonitzava. Després de 4 anys d’El Cor encara hi ha gent que li diu la Rosa, i no la Cinta. Estic segur que quan acabem aquesta serie passaran 5 ó 6 anys i la gent encara em dirà Peris. No és dolent, ja que em consta que el meu personatge la gent se l’estima molt, i tot el que rebo de la gent és afectuós.

- El problema és que la gent a vegades ni tan sols diferència la ficció de la realitat, i creuen que El Cor és real... T’hauràs trobat amb més d’un cas, no?
- Moltes vegades. La gent et parla directament de la problemàtica que estàs ensenyant, del que ha anat durant la setmana,... coses a vegades molt series. Fins i tot hi ha hagut gent que ha vingut a consultar-me una problemàtica a partir que ells també tenen un bar, també tenen fills, i els fills fan el mateix que els nostres, i ens pregunten com hem fet nosaltres per educar els nostres fills... I clar, el que fem nosaltres és de mentida. El problema és una mentida i la solució també, i no pots donar cap solució. Hi ha gent que entra tan a fons en la ficció que acaba creient-se-la.

- Quantes vegades t’han preguntat on téns el bar?
- Infinitat de vegades. Sobretot en les dues primeres temporades. M’aturaven i em deien: on teniu el bar, que anirem a fotre un cafè?... Ara ja no perque estem en la cinquena temporada i com a mínim ja veuen que això no existeix i que és un decorat. Però m’han dit gent que han anat expressament a Sant Andreu a buscar el bar d’en Peris.

- I no t’has plantejat alguna vegada muntar-ne un, ja que segurament seria força rentable...
- Sí, però més aviat crec que per motius genètics. El meu pare sempre deia que quan deixés de treballar muntaria un restaurant o un quiosc. Jo el món del quiosc no ho veig clar, però el de la restauració sí ja que m’agrada molt, sóc un home cuina. Però això no perque faci en Peris ara, sinó que sempre m’ha rondat pel cap, i seria una bona alternativa.

«La gent no diferència ficció de realitat. M’han preguntat infinitat de vegades on tinc el bar»


- Quin tipus de persona és la que et sol aturar pel carrer?
- Hi ha de tot en general, però on veus que ocupes un lloc preferencial és en les dones d’entre 50 i 70 anys. Quan m’atura algú jove normalment el que em demanen és un autògraf per la mare, per la iaia o per la tieta, i difícilment és pel pare o pel germà. També val a dir que és el públic que consumeix més El Cor ja que els homes normalment treballen i el jovent es mira altres coses, tot i que aquesta serie té també molt públic jove.

- Com definiries breument el personatge d’en Peris?
- Una persona molt normal, de tocar dempeus a terra, és un home molt primari, funciona per valors molt primaris, i viu molt en els extrems. És molt sanguini, reacciona immediatament de forma molt activa, a vegades pot arribar a ser agressiu però mai físicament sinó des del punt de vista del “piquito” però també té punts generosos, una capacitat de reflexió i de demanar perdó si considera que s’ha equivocat. Tè aquesta doble vessant i és una de les coses que fan més atractiu el personatge. És un home molt tradicional i amb poques ganes de coses novedoses.

- A nivell personal, creus que téns alguna semblança amb ell?
- No, només el físic (ja,jaja). Jo sóc tot el contrari. No sóc gens sanguini, d’entrada em regeixo molt des del respecta, analitzo molt les situacions abans de prendre una decisió, tot i que a vegades acumulo coses i en qualsevol moment per una tonteria monto un “pollo” supergegant. Sóc una persona bastant tranquil.la, i no m’agrada gens la violència ni física ni verbal. No sóc tan primari, sinó que sóc una mica més reflexiu.

- Per tant, “collons” no deu ser la teva paraula preferida....
- Home, depèn de la situació... Si estic en una situació realment fotuda, en que m’han enganyat, m’han pres el pèl... si m’enfado, puc dir coses, eh?, i collons és una de les més suaus, però tampoc és el meu estil.

pàgina següent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PIERA EDICIONS S.L. - Joan Prim 83, 08400 Granollers - Tel. 938405290 - internet@pieraedicions.com
CIF B-59904029 - Registre Mercantil - Tomo 21392 Foli 165 Fulla B-21770