MARTINET DE CERDANYALes primeres dades fan referència als segles X i XI, amb el castell de Sant Genís situat al terme de Montellà, el qual tingué un paper destacat en les lluites entre els comtes de Foix, comtes d'Urgell i barons de Pinós.

Les epidèmies i el terratrèmol de 1429 va fer estralls a la zona. Després, les continues guerres de l'època, especialment als atacs dels francesos i l'incipient bandolerisme, van contribuir a que la vila es resentís d'una en el seu aspecte social.

El Tractat dels Pirineus, on es va partir el territori per a contentar els francesos, va deixar la frontera a peus de la població i després de l'era de Napoleó es va tornar a veure involucrada en noves guerres carlistes on es va haver de superar els setges carlins de 1837, 1873 i 1874.

Però la guerra civil va tornar a trencar la normalitat, amb assasinats, destruccions, fins que darrerament s'ha convertir en un indret per a molts dels catalans que volen gaudir d'un temps de descans, tant a l'hivern com a l'estiu, especialment per als pescadors, els quals han triat aquest lloc com punt clau per la pesca de ls truita.

PÀGINA PRINCIPAL  *  DADES GENERALS
 BREU HISTÒRIA  *  LLOCS D'INTERÈS CULTURAL  *EMPRESES I COMERÇOS
 ON MENJAR, ON DORMIR  *  FESTES I CELEBRACIONS