TORRELLES DE FOIXS´han trobat jaciments arqueològics de l'era prehistòrica al terme com, per exemple, la Cova de la Masia. També cal destacar una forta presència ibèrica, però no fou fins els s.X i XI quan Torrelles fou lloc estratègic gràcies a la construcció del castell de Foix, de l'any 1067, que va exercir com a protector de les famílies de pagesos que habitaven la zona.

En el s.XIII, els monjos del Císter van impulsar la colonització agrària, les masies fortificades augmentaren i el nucli urbà va créixer. Es van contruir nombrosos molins hidràulics per a la molta de cereals. En aquesta època també es va construir el Santuari de Foix.

Durant la Guerra de Successió, les tropes felipistes van saquejar la vila, el castell de Peguera va ser volat i les seves muralles enderrocades. Fou un període negre en la història de Torrelles. Però a principis del s.XX es va iniciar una forta recuperació gràcies a la industrialització, arribant a un màxim de cens poblacional, però lentament va anar perdent força fins arribar al mínim en la dècada dels seixanta. Malgrat tot, en l'epòca actual, la revitalització ha estat vital gràcies a l'estiueig, a les segones residències que ha produit una reactivació de l'economia local.

PÀGINA PRINCIPAL  *  DADES GENERALS
 BREU HISTÒRIA  *  LLOCS D'INTERÈS CULTURAL  *  EMPRESES i COMERÇOS
 ON MENJAR, ON DORMIR  *  FESTES I CELEBRACIONS