MONTBLANC
una estoneta divertida??

 

LLOCS D'INTERÉS

Antiga església de Sant Francesc, data del segle XIII, exemple del primitiu gòtic català, amb coberta de fusta policromada. Formava part de l'antic convent franciscà per on va passar Francisco de Asís.

Palau - Fortalesa del Castlà, data del segle XV, aquí hi va ser el representant militar del rei després de deixar l'antic castell del Pla.

Església de Sant Miquel, data del segle XIII, la façana és de tradició romànica i sencilla. L'interior és obra dels segles XIV i XV, d'una sola nau. Es van celebrar les Corts Catalanes dels anys 1307 i entre 1370 i 1371.

Palau Reial, data dels segles XIII i XIV, residències dels monarques catalans. Actualment és una vivenda.

Convent i Santuari de la Serra, data del segle XIII, segons la tradició, fou fundat per la princesa grega Irene Làscaris. Es venera la imatge de la Verge de la Serra, patrona de la vila. Encara es conserva l'antiga Creu Verda.

Recinte emmurallat, construit en temps del rei Pere el Ceremoniós, a partir de 1366. És l'obra medieval més important de Catalunya. Amb un perímetre de 1.500 metres, amb 31 torres. Hi podrem trobar la Torre dels Cinc Cantons, la Torre-portal de Sant Antoni, el Portal del Castlà i la Torre-portal de Bové.
A més d'aquest monuments hi podrem trobar: el Casal de Desclergue, la Casa de la Vila, la Font Major i els Porxos de Cal Malet a la Plaça Major, l'església de Sant Marçal, el Pla de Santa Bàrbara, el Celler Modernista, el Molí dels Capellans, ...
Montblanc no només és rica en monuments també podrem trobar alguns museus força interessants:
Museu Comarcal de la Conca de Barberà, amb seu central a Montblanc, on s'hi exposen materials d'història, art i etnografia comarcals. S'hi fan visites comentades per a grups.
Museu de Ciències Naturals, dedicat a la geologia, la zoologia i la botànica de la comarca i de les muntanyes de Prades.
Museu d'Art, dedicat a la pintura i l'escultura religioses. Part important és la col·lecció cedida per l'escultor Frederic Marès.
Museu Molins de la Vila, com el seu nom indica ens mostra el funcionament d'un molí fariner hidràulic, amb el mateix sistema emprat a l'època medieval, així com la seva evolució històrica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tornar a la pàgina principal
a més els oferim...