ROQUETES

 

BREU HIST“RIA
Roquetes

A les Terres de l'Ebre, i per tant a Roquetes, podem afirmar que els orígens del poblament es remunten als 15.000 anys abans de Crist.

L'any 1148 Ramon Berenguer IV va conquerir Tortosa, i a on avui en dia trobem Roquetes hi havia una Alqueria islàmica que s'anomenà Mas de n'Ortís i passà a mans del Capitol de Tortosa donada pel Comte.

Podem parlar de consolidació de la població a partir del segle XVII a partir de les explotacions agrícoles.

L'any 1781 es coneix ja com el Raval de Roquetes de n'Ortís, anys més tard, al 1810 sofreix el setge que a la Guerra del Francès va estar sotmesa Tortosa.

Isabel II, amb un reial decret, concedeix la segregació de Tortosa el 14 d'abril de 1850 convertint Roquetes en un municipi fins al 20 d'abril de 1880 quan Alfons XII li atorgar el títol de ciutat.

Actualment trobem una ciutat que basa la seva economia entre el sector agrícola i l'industrial. Pel que fa a l'agricultura parlem d'oliveres, garrofers, cereals i també arròs, hortalisses i cítrics tot i que aquests útlims de regadiu ocupen poca extensió. També hem de destacar la importància de l'avicultura i la cria de conills dins d'aquest sector.

El sector industrial, per la seva banda, acull la fabricació d'accessoria per l'automoció, la de segments per a motors marins, rellotges de campanars, tallers de fusteria, metal·lúrgics, plantes de formigó, ...

 

tornar a la pŗgina principal
els nostres serveis