SANT FELIU PALLEROLS
una estoneta divertida??

 

BREU HISTÒRIA

Se sap que la vila va nÚixer al voltant de l'esglÚsia, sobre el s.XI. Durant el s.XIV s'ampliÓ amb el poble nou, lloc on es reuneix la Universitat de la Vall, l'assemblea de govern formada pels pobladors de la Vall. En el s.XV la vila creix amb la creaciˇ de la plaša verda o el Firal. El 1640 els teršos del rei Felip IV van sojornar fora vila, ja que els consellers els hi negaren l'entrada.

Durant el s.XVII, Ŕpoca de crisi, no van haver noves construccions significatives, i la Guerra de Successiˇ va agreujat aquesta crisi. En el s.XVIII va tornar a haver un creixement demogrÓfic, creant-se nous barris i habitatges.

Malgrat tot, la Guerra Gran contra els francesos va significar una davallada entre la poblaciˇ. Durant els anys napole˛nics, la zona va estar sotmesa a l'invasor i durant tot el s.XIX el descens era progressiu i irreversible i l'epidŔmia de c˛lera del 1854 feu estralls.

El segle XX comportÓ un nou impuls a la vida del poble, iniciant-se una revifalla social i econ˛mica, malgrat patir la guerra civil del 36 i els anys de la dictadura franquista.

tornar a la pàgina principal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a més els oferim...