CASTELLBELL I EL VILAR

una estoneta divertida??

 

LLOCS D'INTERÉS

Aquests són els principals indrets que el visitant a la vila no pot oblidar...

EL PONT VELL construït entre els anys 1455 i 1457, no ha sofert importants transformacions al llarg dels segles. Amb la construcció l'any 1884 del Pont Nou, va decréixer l'ús social del pont gòtic, evitant una major degradació.

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT CRISTÒFOL datada de finals del s.XI o principis del XII, és d'estil romànic primitiu. El tret més atractiu són les arquacions d'estil llombart a la part exterior de l'absis. El seguit d'irregularitats en la seva construcció fa pensar que va ser construïda per gent senzilla, sense gaires coneixements d'arquitectura.

EL CASTELL és a una cinglera vora la carretera d'Abrera a Manresa, i va ser construït el s.X. Actualment només queda del seu original l'edifici situat a la banda de ponent. En el pati apreciarem les runes de l'antiga capella castellera de Sant Miquel.

ESGLÉSIA MODERNISTA DE LA SAGRADA FAMILIA DE LA BAUMA modernista dels anys 1905-1908 va ser aixecada per l'arquitecte Alexandre Soler i March i fou dedicada a la Sagrada Família.

ESGLÉSIA DE SANT JAUME DE CASTELLBELL s'alça al mig d'un pla conreat, sota el massís de Montserrat i a prop de Sant Cristòfol de Castellbell. Consta d'una nau rectangular i es conserva en molt bon estat malgrat es desconeix la data d'edificació, segurament pel segle XII.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tornar a la pàgina principal
a més els oferim...